Guide til den ultimative kør-selv ferie med børn: Tips og tricks til en uforglemmelig rejse

Flere af os har prøvet det et par gange, imens vi var små. Hele familien samlet på meget lidt plads i flere timer med et fyldt bagagerum, imens turen gik mod varmere himmelstrøg eller mod det lidt koldere norden. Enten elskede du det eller hadede du det. Kør-selv ferie med børn deler vandene, men en ting er helt sikker. Når I tager på kør-selv ferie med børn, får i mere frihed til flere oplevelser og I styrer helt selv feriens tempo. 

Uanset, hvilken type kør-selv ferie du overvejer, kan du læse med her for at få flere gode råd til, hvordan køreturen til feriedestinationen kan blive lidt nemmere.

Planlæg i forvejen

Når du skal på kør-selv ferie med børnene er det en rigtig god ide at planlægge rute og overnatningsmuligheder i god tid. Således undgår I unødvendig stress undervejs. Her er et godt tip at planlægge stop til at strække benene og til at se seværdigheder. Hvis børnene er gamle nok, kan de være en hyggelig aktivitet at planlægge denne del af rejsen sammen. Således ved både dem og I, at børnene har nogle stop at se frem til undervejs.

Pak med omtanke

På en kør-selv ferie er det selvfølgelig essentielt at pakke alle de nødvendige ting, såsom medicin, tøj og snacks. Her er det en rigtig god ide at lade børnene pakke deres yndlings legetøj, bog eller elektroniske enheder. På en kør-selv ferie med børn er det nemlig vigtigt, at børnene kan underholde sig selv en del af turen. Hvis I har flere børn med, er det en god ide at lade dem pakke en taske hver, så deres ting altid er indenfor rækkevidde.

Lav sjove lege og aktiviteter

I planlægningen af kør-selv ferie med børn er det en rigtig god ide også at planlægge sjove lege og aktiviteter, der er velegnede til køreturen. Hvis du har overskuddet til det, er det anbefalelsesværdigt at lave timegaver til børnene. Således får de noget nyt at lege med flere gange i købet af kør-selv ferie med børnene.

Andre aktiviteter kan være alt fra bilbingo til at lytte til lydbøger. For at gøre turen endnu mere fornøjelig, er det en god ide at lave en playliste med børnenes yndlings musik.

Planlæg pauser og legestop

Børn har som bekendt brug for at brænde noget energi af og dette er især en god ide på kør-selv ferie med børn. Derfor er det en god ide at finde pitstop eller rastepladser med legeområder, hvor børnene kan løbe rundt og lege. Således får de både frisk luft og rastløsheden bliver mindsket.

Snacks, snacks og snacks

Det er ingen hemmelighed, at ingen har godt af at være sulten. Sørg for at have en lang række snacks og drikkelse med på kør-selv ferie med børn. Dette kan være alt fra vand til frugt til nødder. Dette holder humøret oppe og mindsker antallet af de famøse ”er vi der snart?”-spørgsmål.

Lærerige oplevelser

Gør kør-selv ferie med børn til en lærerig oplevelse ved at tage børnene med på museer, til dyreparker og historiske steder langs ruten. Dette giver børnene mulighed for at lære om verden omkring dem på en sjov måde.

Vær tålmodig og fleksibel

Kør-selv ferie med børn kan være uforudsigelig, så det er meget vigtigt at være tålmodig og fleksibel. Forvent ikke, at alting går efter planen. Vær parat til at justere planen, hvis alt ikke går som planlagt. Det vigtigste er, at I nyder rejsen sammen som familie.

En kør-selv ferie med børn kan være en uforglemmelig oplevelse, hvis den planlægges med omhu og tålmodighed. Ved at følge vores tips og tricks, kan I skabe en hyggelig og sjov tur for hele familien. Så tag ud på landevejen og kryds et par landegrænser. 

Relaterede blogindlæg